श्री हनुमान चालीसा – Hanuman Chalisa Lyrics Hindi
अगर आप श्री हनुमान चालीसा के दीवाने है और अगर आपको sankat mochan hanuman chalisa lyrics में चाहिये., तो हम आपको Lyrics Provide करवा रहे है, जल्दी ही हम अपनी वेसीते पे shri hanuman chalisa lyrics Telugu, Bengali, Gujarati, Marathi, Sanskrit, Kannada, Odia, Malayalam, Nepali, English में लिखेंगे।
Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi
|| दोहा ||
श्री गुरु चरन सरोज राज, निज मनु मुकुरु सुधारि |
बरनऊँरघुवर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि ||
बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरों पवन-कुमार ||
बल बुद्धि विद्या देऊ मोहि, हरहु क्लेश विकार ||
|| चौपाई ||
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर |
जय कपीस तिहुं लोक उजागर ||
रामदूत अतुलित बल धामा |
अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा ||
महावीर बिक्रम बजरंगी |
कुमति निवार सुमति के संगी ||
कंचन बरन बिराज सुबेसा |
कानन कुण्डल कुंचित केसा ||
हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजै |
काँधे मूँज जनेऊ साजै ||
शंकर सुवन केसरी नन्दन |
तेज प्रताप महा जग वन्दन ||
विद्यावान गुनी अति चातुर |
राम काज करिबे को आतुर ||
प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया |
राम लखन सीता मन बसिया ||
सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा |
विकट रूप धरि लंक जरावा ||
भीम रूप धरि असुर संहारे |
रामचन्द्र के काज संवारे ||
लाय संजीवन लखन जियाये |
श्री रघुबीर हरषि उर लाये ||
रघुपति किन्ही बहुत बड़ाई |
तुम मम प्रिय भरत सम भई ||
सहस बदन तुम्हरो जस गावै |
अस कहि श्रीपति कंठ लगावै ||
सनकादिक ब्रह्मादि मुनीशा |
नारद सारद सहित अहीसा ||
जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते |
कबि कोबिद कहि सके कहाँ ते ||
तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा |
राम मिलाय राजपद दीन्हा ||
तुम्हरो मन्त्र बिभीषन माना |
लंकेश्वर भये सब जग जाना ||
जुग सहस्त्र योजन पर भानू |
लील्यो ताहिं मधुर फल जानू ||
प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं |
जलधि लांघि गए अचरज नाहीं ||
दुर्गम काज जगत के जेते |
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते ||
राम दुआरे तुम रखवारे |
होत न आज्ञा बिनु पैसारे ||
सब सुख लहै तुम्हारी सरना |
तुम रक्षक काहू को डरना ||
आपन तेज सम्हारो आपै |
तीनों लोक हाँक ते काँपै ||
भूत पिशाच निकट नहिं आवै |
महाबीर जब नाम सुनावै ||
नासै रोग हरै सब पीरा |
जपत निरंतर हनुमत बीरा ||
संकट तें हनुमान छुडावै |
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै ||
सब पर राम तपस्वी राजा |
तिन के काज सकल तुम साजा ||
और मनोरथ जो कोई लावै |
सोई अमित जीवन फल पावै ||
चारों जुग परताप तुम्हारा |
है परसिद्ध जगत उजियारा ||
साधु सन्त के तुम रखवारे |
असुर निकंदन राम दुलारे ||
अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता |
अस बर दीन जानकी माता ||
राम रसायन तुम्हरे पासा |
सदा रहो रघुपति के दासा ||
तुम्हरे भजन राम को पावै |
जनम जनम के दुःख बिसरावै ||
अन्त काल रघुबर पुर जाई |
जहाँ जन्म हरि-भक्त कहाई ||
और देवता चित न धरई |
हनुमत सेइ सर्व सुख करई ||
संकट कटै मिटै सब पीरा |
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा ||
जय जय जय हनुमान गोसाईं |
कृपा करहु गुरुदेक की नाईं ||
जो सत बार पाठ कर कोई |
छूटहि बंदि महासुख होई ||
जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा |
होय सिद्धि साखी गौरीसा ||
तुलसी दास सदा हरि चेरा |
कीजै नाथ ह्रदय मँह डेरा ||
|| दोहा ||
पवनतनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप |
राम लखन सीता सहित, ह्रदय बसहु सुर भूप |
Hanuman Chalisa Lyrics in English
shree guru charan saroj raaj, nij manu mukuru sudhaari |
baranoonraghuvar bimal jasu, jo daayaku phal chaari ||
buddhiheen tanu jaanike, sumiron pavan-kumaar ||
bal buddhi vidya deoo mohi, harahu klesh vikaar ||
|| chaupaee ||
jay hanumaan gyaan gun saagar |
jay kapees tihun lok ujaagar ||
raamadoot atulit bal dhaama |
anjani-putr pavanasut naama ||
mahaaveer bikram bajarangee |
kumati nivaar sumati ke sangee ||
kanchan baran biraaj subesa |
kaanan kundal kunchit kesa ||
haath bajr au dhvaja biraajai |
kaandhe moonj janeoo saajai ||
shankar suvan kesaree nandan |
tej prataap maha jag vandan ||
vidyaavaan gunee ati chaatur |
raam kaaj karibe ko aatur ||
prabhu charitr sunibe ko rasiya |
raam lakhan seeta man basiya ||
sookshm roop dhari siyahin dikhaava |
vikat roop dhari lank jaraava ||
bheem roop dhari asur sanhaare |
raamachandr ke kaaj sanvaare ||
laay sanjeevan lakhan jiyaaye |
shree raghubeer harashi ur laaye ||
raghupati kinhee bahut badaee |
tum mam priy bharat sam bhee ||
sahas badan tumharo jas gaavai |
as kahi shreepati kanth lagaavai ||
sanakaadik brahmaadi muneesha |
naarad saarad sahit aheesa ||
jam kuber digapaal jahaan te |
kabi kobid kahi sake kahaan te ||
tum upakaar sugreevahin keenha |
raam milaay raajapad deenha ||
tumharo mantr bibheeshan maana |
lankeshvar bhaye sab jag jaana ||
jug sahastr yojan par bhaanoo |
leelyo taahin madhur phal jaanoo ||
prabhu mudrika meli mukh maaheen |
jaladhi laanghi gae acharaj naaheen ||
durgam kaaj jagat ke jete |
sugam anugrah tumhare tete ||
raam duaare tum rakhavaare |
hot na aagya binu paisaare ||
sab sukh lahai tumhaaree sarana |
tum rakshak kaahoo ko darana ||
aapan tej samhaaro aapai |
teenon lok haank te kaanpai ||
bhoot pishaach nikat nahin aavai |
mahaabeer jab naam sunaavai ||
naasai rog harai sab peera |
japat nirantar hanumat beera ||
sankat ten hanumaan chhudaavai |
man kram bachan dhyaan jo laavai ||
sab par raam tapasvee raaja |
tin ke kaaj sakal tum saaja ||
aur manorath jo koee laavai |
soee amit jeevan phal paavai ||
chaaron jug parataap tumhaara |
hai parasiddh jagat ujiyaara ||
saadhu sant ke tum rakhavaare |
asur nikandan raam dulaare ||
asht siddhi nau nidhi ke daata |
as bar deen jaanakee maata ||
raam rasaayan tumhare paasa |
sada raho raghupati ke daasa ||
tumhare bhajan raam ko paavai |
janam janam ke duhkh bisaraavai ||
ant kaal raghubar pur jaee |
jahaan janm hari-bhakt kahaee ||
aur devata chit na dharee |
hanumat sei sarv sukh karee ||
sankat katai mitai sab peera |
jo sumirai hanumat balabeera ||
jay jay jay hanumaan gosaeen |
krpa karahu gurudek kee naeen ||
jo sat baar paath kar koee |
chhootahi bandi mahaasukh hoee ||
jo yah padhai hanumaan chaaleesa |
hoy siddhi saakhee gaureesa ||
tulasee daas sada hari chera |
keejai naath hraday manh dera ||
|| doha ||
pavanatanay sankat haran, mangal moorati roop |
raam lakhan seeta sahit, hraday basahu sur bhoop |
Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi PDF
यहाँ पर आप हनुमान चालीसा का पीडीएफ डाउनलोड कर सकते है फ्री में। इससे पहले हम आपको हनुमान चालीसा के बारे में बता ही चुके है और उसको पढ़ने से हमें क्या लाभ होता है और हनुमान चालीसा किसके द्वारा लिखा गया है।
हनुमान चालीसा पीडीएफ डाउनलोड
Related Post
Hanuman Chalisa Video Song
Hanuman Chalisa Song Credits
- Music Label : T-Series
- Album: Shree Hanuman Chalisa – Hanuman Ashtak
- Singer: Hariharan
- Composer: LALIT SEN, CHANDER
You Might Also Like:
- Har Har Gange Song Lyrics In Hindi 2018 – Arijit Singh | Updated 2024
- Dil Deewana Song Lyrics In Hindi 1989 – S. P. Balasubrahmanyam | Updated 2024
- Mere Yaara Song Lyrics In Hindi 2021 – Arijit Singh and Neeti Mohan | Updated 2024
Hanuman Chalisa Song Full Details In Hindi
लो जी भक्तो, Hariharan जी के द्वारा गाया गया श्री हनुमान चालीसा Hanuman Chalisa जो YouTube के T-Series Bhakti Sagar चैनल पर मोजूत है. आप लोगो को यकीन नहीं होगा की हनुमान चालीसा की विडियो पर 900 Million से ज्यादा Views हो चुके है और कुछ ही महीनो में ये भक्ति संगीत 1 Billion के पार पहुच जायेगा.
कहा जाता है की, कलयुग में सिर्फ हनुमान जी ही है जो अभी तक जीवित देवता है. जिस तरह हनुमान जी को बल का देवता कहते है उसी तरह से अगर आप इनकी हर रोज पूजा या चालीसा का पाठ करते है तो आपको शारीरिक रूप से बल मिलता है और आपकी मानसिकता भी मजबूत होती है, अगर आप हर रोज पाठ नहीं कर सकते है तो आप हर मंगलवार को पूजा कर सकते है.
Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi में निचे दे रखा है तो आप वहा से लिरिक्स को पढ़े.